Co-directora Pedagògica de Cercle Gestalt, Docent de les formacions de Gestalt i TCI

«Les teràpies gestàltiques es poden integrar en moltes professions socials»

Quines formaciones oferiu al centre Cercle Tarragona?

Oferim la Formació en Teràpia Gestalt i la Formació en TCI, Teràpia Corporal Integrativa.

En què consisteixen aquests programes formatius?

En el cas de la teràpia Gestalt, es tracta d’un treball psicològic, però també corporal i emocional. És un tipus de teràpia integral. Podríem dir que no és la fórmula típica de despatx sinó que és vivencial i holístic. La Gestalt està en la base de moltes teràpies humanistes i una d’elles és justament la Teràpia Corporal Integrativa (TCI). La TCI té un abordatge més corporal, que inclou bioenergies, massatges, desbloquejos. Les dues es complementen.

A quins professionals està especialment dirigit?

Les dues formaciones tenen dues línies d’interès principals; una d’autoconeixement i desenvolupament personal i l’altra d’integració i profundització professional. La teràpia Gestalt i la TCI es poden integrar en moltes professions, especialment aquelles que tenen un fort component social o de relació humana. Ambdues formacions no només proporcionen tècniques, sinó també una base de comunicació de relació interpersonal que és reparadora. Els àmbits on veiem més interès és en el sanitari i psicoterapèutic, ensenyament i professionals de l’educació i desenvolupament social, treballadors, educadors socials, etc. En general en relacions d’ajuda. Són d’aquestes àrees d’on venen als nostres cursos a complementar-se, professional i també personalment, amb les nostres formacions.

Com s’organitzen les dues formacions?

Tant en un cas com en l’altre tenen una durada de tres anys. La formació s’imparteix un cap de setmana al mes: divendres a la tarda, on s’ofereixen els aspectes més teòrics, dissabte tot el dia i diumenge al matí. Això es fa durant 10 mesos. L’onzè mes es fa una estada en cases a la natura on es fan tallers intensius i de convivència amb altres grups, dels centres que tenim a Barcelona, Granollers i Eivissa, que també estan cursant aquesta formació. L’objectiu és compartir experiències i seguir fent dinàmiques experiencials, que són la base durant els tres cursos.

S’obté un títol en finalitzar el programa?

Ambdues formacions estan avalades i reconegudes i s’obté un títol. La Formació Gestalt està inscrita dins de l’AETG, que és l’Associació Espanyols de Teràpia Gestalt, que marca els paràmetres que han de complir les escoles tant pel que fa al currículum, a les hores lectives com als docents que l’imparteixen, que han de complir tota una sèrie de requisits per poder exercir. Pel que fa a la formació TCI, està avalada per FEDINE (Federación Politécnica Española de diplomados).

Quin és el període de matriculació?

Els cursos comencen a finals d’octubre, però tenim la matrícula oberta fins al desembre. Al setembre, octubre i novembre, organitzem uns petits tallers de dues hores i mitja de durada que tenen un preu molt reduït i que permeten fer un tast i tenir un petit contacte amb la teràpia Gestalt i la TCI i el nostre model formatiu.

Entrevista realitzada per Anna Ferran a Diari Més.

Més informació i inscripcions: 635 870 031 / tarragona@cerclegestalt.com

Responsable: Cercle Gestalt TCI Tarragona, siendo la Finalidad; responder consultas. La Legitimación; es gracias a tu consentimiento. Destinatarios: tus datos se encuentran alojados en nuestro servidor de España. Podrás ejercer Tus Derechos de Acceso, Rectificación, Limitación o Suprimir tus datos en info@centretarragona.es. Para más información consulte nuestra política de privacidad

7 + 6 =

Centre Cercle Gestalt TCI Tarragona